مدیر گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علائم خفیف مسمومیت با گاز منوکسید کربن شامل سردرد، بیحالی، حالت تهوع و درد بدن است و علائم شدید آن هم شامل در کاهش هوشیاری، تشنج، کما و مرگ می باشد.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از وبدا،دکتر حمید رضا ریحانی اظهار کرد: عمده دلایل ایجاد علائم مسمومیت با گاز منوکسید کربن نداشتن خروجی مناسب آبگرمکن، پکیج، بخاری و اجاق گاز و همچنین استفاده از بخاریهای بدون دودکش و نیز استفاده از اجاق گاز و پکنیک در مکانهایی که از آنها به عنوان وسیله گرمکننده استفاده میشود بوده است.
وی با بیان اینکه آموزشهای درست نقش مؤثری در افزایش میزان سلامت جامعه داشته است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد کاهش میزان موارد دچار مسمومیت به اورژانسها هستیم و بیشترین میزان مراجعات بیماران دچار مسمومیت با گاز منوکسید کربن به اورژانس بیمارستانها در فصل زمستان بوده است، در فصل سرد سال بهطور میانگین 100 نفر در اورژانسهای بیمارستانهای مشهد مراجعه میکنند، عددی که در سالهای قبل بسیار بیشتر بود و افزایش سطح آگاهی مردم کاهش این آمار را به همراه داشته است.
دکتر ریحانی افزود: مراجعه بهموقع افراد دچار مسمومیت با گاز منوکسید کربن به بیمارستان شرط نخست در مسیر درمان مؤثر بوده تا کادر درمان بتواند بهترین اقدام را انجام دهد.
وی بیان کرد: در ایام بحران کرونا به دلیل اهمیت بیشتر مردم نسبت به رعایت تهویه مناسب مکانهای مسقف کمتر شاهد مراجعات افراد دچار مسمومیت با گاز منوکسید کربن بیمارستانها بودیم و امیدواریم که با یادگیری درست نکات آموزشی و همچنین رعایت این نکات و نیز عمل به توصیههای بیان شده از سوی متخصصان، مسئولان و کارشناسان شاهد عدم ایجاد مشکلات مسمومیت با گاز منوکسید کربن برای مردم باشیم.
نظر شما